mandly-38.jpg

Head of Regulatory Affairs & QA

AB Cernelle är ett svenskt läkemedelsföretag med forskning och utveckling av läkemedel inom urologi, med särskilt fokus på kronisk prostatit (CP/CPPS) och godartad prostataförstoring (BPH). 

Företaget har utvecklat växtbaserade läkemedel av högkvalitativa pollenextrakt sedan 1953. Med över 50 miljoner dygnsdoser per år är Cernitol ett av världens mest använda läkemedel vid godartade prostatabesvär. Bolaget omsätter 65 Mkr med god tillväxt och har 40 anställda på anläggningen utanför Ängelholm. 

För ytterligare information kring bolag och produkter: www.cernelle.com 

Under de kommande åren planerar man att anställa fler kompetenta och drivande personer för att hantera pågående expansion och tillväxt i Europa och Asien och söker nu en Head of Regulatory Affairs & QA. 

Syfte med befattningen

Leda, driva och genomföra arbetet inom Regulatory Affairs, Pharmacovigilance och Quality Assurance mot fastställda mål.

Avdelningen består av fyra medarbetare varav en är godkänd som QP.

Du rapporterar direkt till VD.

Övergripande ansvarsområden

Strategisk planering, tillsammans med medarbetare genomföra ändringar av befintliga godkända marknadsföringstillstånd samt initiera ansökningar på nya marknader med fokus på -Europa och Asien. 

Leda och ansvara för verksamhetens farmakovigilans-system samt arbeta med produkternas säkerhetsprofil. 

Övergripande ansvar för samt driva bolagets kvalitetssystem och säkerställa att GMP- normer upprätthålls utifrån ett pragmatiskt och värdeskapande synsätt. 

Vara medlem i företagets ledningsgrupp med gemensamt övergripande ansvar att driva och säkerställa en hållbar tillväxt för bolaget utifrån definierade mål i affärsplanen samt följa såväl interna som externa förväntningar och krav. 

Erfarenhet

Du ska ha erfarenhet från liknande arbete inom läkemedelsindustrin och ha en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå.

Bostadsort : Skåne/Halland

För ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ingmar Karlsson på 0709-13 13 31 eller via e-post ingmar@mandly.se.