mandly-18.jpg

Strategisk Key Account Manager Biopharma Dermatologi (Nationell tjänst)

Vi söker nu en Strategisk Key Account Manager inom terapiområdet Biopharma dermatologi.

Tillsammans med ditt team kommer du ansvara för marknadsföring och försäljning i Sverige.  

Vi ser att du är en hungrig och nyfiken person med en känsla för entreprenörskap. Du har något eller några års erfarenhet från läkemedelsindustrin i liknande position. 

Det viktigaste är att du brinner för försäljning, har ett starkt driv att skapa aktiviteter och nya projekt, allt för att driva försäljningen av företagets produkter och skapa möjligheter för patienten att få tillgång till företagets produkter.

Du är beredd att dela med dig av erfarenheter och kunskap, är innovativ, strategisk och utvecklar nya koncept och erbjudanden för att driva affären framåt. Ansvarsområdet innefattar att bearbeta specifikt utvalda specialister, styrgrupper, KOL´s och beslutsfattare. Du har aktuellt och upparbetat nätverk och inom dermatologi och vet vilka som är de viktiga beslutsfattarna inom området är. 

Arbetet innebär att uppnå kortsiktiga mål gällande försäljning och budget för att på längre sikt kunna säkerställa företagets position inom behandlingsområdet

Vi söker en person med ett strukturerat, affärsmässigt tänkande som är van att arbeta och agera som strategisk KAM. Du har erfarenhet från att planera, genomföra, driva och utvärdera projekt/utbildningar tillsammans med prioriterade kliniker och nyckelkunder inom sjukvården eller arbete på liknande sätt i en annan bransch.

För att kunna driva försäljningen förväntas du kunna ta ansvar, utmana både internt och externt, se och ta möjligheter, skapa långsiktiga affärsmässiga relationer, våga ta egna initiativ och ha ett strategiskt tänkande. Du ska sätta upp dina egna planer efter en strategisk analys av läget. I din roll räknar vi med att du utnyttjar företagets resurser på bästa sätt, att du samarbetar med market access och medical för att på nå de uppsatta målen och sprida budskapet. 

Du är redo att ta ett större ansvar och vet hur man bearbetar dagens beslutsfattare och kommer genom god planering, framförhållning och strategiskt tänkande skapa nya möjligheter för försäljningen av företagets produkter.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter

Vi söker en driven och resultatorienterad person som vill vara med på Leo Pharmas framgångsbygge.

I rollen ingår:

Nationellt ansvar för försäljningen av produkter inom bioderma. Analys och kartläggning av regioner med stor strategisk betydelse; beslutsfattare, styrgrupper, KOL, behandlingstraditioner, rek, PM etc. Framtagande, genomförande och uppföljning av nationell affärsplan. Stärka kundrelationer till relevanta förskrivare och KOL som driver försäljning via ”win to win”. Personliga möten med relevanta kunder för att driva dem framåt i adoptionsprocessen. Driva utbildningsaktiviteter på lokal och regional nivå. Projektledning, t ex helhetsansvar för relevanta projekt/samarbeten. 

Kandidatprofil

Utbildning

Universitetsexamen med relevant inriktning.

LIF examen eller motsvarande dispens. (för mer info om LIF och dispens se lif.se)

Erfarenhet

Minst 3-5 års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom läkemedelsindustrin

Nätverk och kunskap inom området dermatologi.

Körkort är ett krav.

Bostadsort: Stockholm, Göteborg eller Skåne

Personlighet

Analytisk med förmåga att utveckla strategier som översätts i konkret handlingsplanResultatdriven och nyfiken person med ett affärsmässigt tänkande som ser nya affärsmöjligheter.Strukturerad med tydlig förmåga till projektledningHög energinivå och initiativförmåga. Stark drivkraft att nå mål.Kundorienterad relationsbyggare med fokus på affären. Lagspelare som uppmuntrar och stöttar teammedlemmar God social förmåga. 

Vi söker en möjlighetsorienterad person som är erfaren inom läkemedelsförsäljning och projektledning. Du trivs med att arbeta i en social, kreativ och utmanade miljö.

Du är ansvarstagande, självgående och vill växa och utvecklas i din roll på företaget. 

Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete i en framåtdrivande miljö där vi har roligt ihop.