Key Account Manager smärta, VGR

Key Account Manager med helhetsansvar. 

Företaget

Har fokus på utveckling och marknadsföring av läkemedel för behandling av måttliga till svåra smärtor. De erbjuder idag en serie produkter inklusive kombinationspreparat för behandling av akuta och kroniska smärtor. Dessutom finns i pipeline flera läkemedel som även i framtiden ska säkra företagets position inom smärtlindring.

Tjänsten

Vi söker en strategisk Key Account Manager inom området smärta.

Tillsammans med ditt team kommer du ansvara för strategisk bearbetning av beslutsfattare, kommittéer och förskrivare. Ni kommer att diskutera och genomföra den marknadsföring, samarbeten, projekt mm som krävs för att driva försäljningen i distriktet.

Du kommer vara en viktig del av ett krossfunktionellt team och vara dess mittpunkt inom ditt ansvarsområde. Gruppens mål är att tillsammans se till att företagets läkemedel finns med på rekommendationslistor, implementeras i lokala guidelines, kloka listan och på sjukhusen.

Som Key Account Manager är din uppgift att dra i de resurser du behöver från medical, marknad och market access för att sköta affären inom ditt ansvarsområde. Ni kommer att arbeta nära varandra för att driva affären framåt. Din uppgift är att påverka de som fattar beslut men även de som påverkar andra till beslut. Detta gör du genom att använda dig av din kunskap kring hur sjukvårds och beslutsystem fungerar, kontakta beslutsfattare och KOL, samarbeta med dina kollegor både i Sverige och internationellt för att nå de mål företaget har satt upp.

Vi ser att du är en person med entreprenörskap och flera års erfarenhet från läkemedelsindustrin och eller Med Tech. Det viktigaste är att du brinner för försäljning, har ett starkt driv att skapa aktiviteter och nya projekt, allt för att driva försäljningen av företagets produkter och skapa möjligheter för patienten att få tillgång till företagets produkter.

Du är kreativ kring att hitta sätt att möta kunder där digitala möten har blivit allt viktigare och Du bör ha erfarenhet från dessa. Du ska skapa förutsättningar för att identifiera kunders behov och samtidigt implementera företagets strategi. Du har även vana att indirekt leda andra personer så att det krossfunktiuonella teamet når sina mål.

För att kunna göra detta på ett framgångsrikt sätt krävs det att du drivs av nätverka, använda dina kontaktytor, driva projekt och samarbeten.

Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete, market access eller annat strategiskt KAM arbete. Du har kunskap om hur det svenska sjukvårdsystemet fungerar och du är en naturlig informell ledare.

Du är beredd att dela med dig av erfarenheter och kunskap, är innovativ och utvecklar nya koncept och erbjudanden för att driva affären framåt. Ansvarsområdet innefattar att bearbeta beslutsfattare,

KOL´s och specialister.

Ansvarsområden/arbetsuppgifter

I rollen ingår:

Att ha gedigen kunskap kring Hälso och Sjukvården i distriktet för att kunna driva försäljningen Identifiera nya möjligheter och driva dessa för att nå företagets mål. Analys och kartläggning av regionen; Infuencers, KOL´s, försäljning, förskrivare, m.fl.. Ansvara för att ge insikter till de krossfunktionella teamen och aktivt delta i dessa. Regionansvar för försäljningen av produkter inom smärta Projektledning, t ex helhetsansvar för relevanta projekt/samarbeten. Ha en tät dialog med såväl marketing, market access och medical.

Kandidatprofil

Utbildning: Universitetsexamen med relevant inriktning. LIF examen eller motsvarande dispens. (för mer info om LIF och dispens se lif.se).

Erfarenhet: 3-5 års erfarenhet från försäljning inom läkemedel och eller Med Tech. 

Kunskap kring de svenska hälso och sjukvårdsystemen.

Körkort är ett krav.

Bostadsort: Göteborg med omnejd.

Distrikt: VGR och Halland.

Du är ansvarstagande, självgående och vill växa och utvecklas i din roll på företaget.

För mer information och ansökan kontakta:

Ingmar Karlsson, 070-9131331 alt. ingmar@mandly.se

Varje situation och jobb är unikt. Jobbet i sig ställer krav på kandidaterna samt företaget har sina egna förutsättningar. Utefter dina behov skräddarsyr vi en utomordentlig lösning med hjälp av följande metoder.

Specialistrekrytering

Chefsrekrytering

Annonsrekrytering

Second Opinion

Profiltester